29 Haziran, 2010

HAMUR AYNI, KEKLER FARKLI FARKLI..4,3,2,1


Bayanlar genelde pasta, börek, yemek yaparlar ama; hepimizin elinin daha çok alıştığı, düşünmeden yaptığı, dilediğince oynadığı tarifler vardır sanıyorum. Bu kek tarifi de benim için öyle. Ana tarif aynı ekleme ve çıkarmalarla çeşit çeşit kekler yapıyorum. Kakao+portakal kabuğu rendesi+damla çikolata ilavesi ile damla çikolatalı, bazen sadece portakal kabuğu koyarak sade, kimi zaman yarısı kakao, yarısı sade yaparak mermer kek, kuru incir+kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp ilave ederek meyveli, süt yerine 1 bardak çay+tarçın ilavesi ile çaylı, sade kek yapıp kalıbın üstüne fındık kırıkları koyarak fındıklı... vb. Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. Hep aynı şeyi tekrar etmektense küçük ilaveler ile çeşit çeşit yapmayı ve tabii ki yedirmeyi çok seviyorum. Hepsini resimleyemedim, daha sonra diğerlerinin resimlerini de koymaya çalışırım. Bu günkü kakao+portakal kabuğu rendesi+damla çikolata ilavesi ile damla çikolatalı kek. Deneyin siz de banakalırsa beğeneceksiniz.

Gelelim tarife,
Malzemeler
4 yumurta (ben 3 yumurta koyuyorum)
3 un
2 şeker (ben 1 şeker koyuyorum)
1 bardak süt
1 bardak yağ (ben 1/2 bardak koyuyorum)
1 paket kabartma tozu
İlkönce şeker ile yumurta 5 dakika kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbında, turbo fırında yaklaşık 30 dakika da çayın yada kahvenin yanına hazır. Hadi buyrun, almazmısınız ?


4 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık benimde böyle bir tarifim var.eklemelerle sürekli değişikliğe ugruyor.ama güzelde oluyor.
diğer denemeleride merakla bekliyoruz.
sevgiler

MAVİ TUTKU dedi ki...

Şu keki görünce anladım canım kek istiyor benim.:)
Ellerinize sağlık..

Tijen dedi ki...

Ben de o keki 1-2-3-4 keki olarak biliyorum! (Gönül Candaş'ın kitabında mı vardı ki?) Eskiden bizde de o tarif kullanılırdı ya ben şekerleri yağları bırakalı beri en azından ben yapmaz oldum böyle kekler.

mutfakcini dedi ki...

Sabah gördüm öğlen denedim 5 çayında da yedim :)Süper oldu.Ellerine sağlık canım.sevgiler