01 Haziran, 2010

MERCİMEK KÖFTESİ


2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 soğan
Yağ, kimyon, maydanoz, salça varsa taze soğan

Mercimek 3-4 bardak su haşlanır. Sıcakken üstüne bulgur dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılıp bulgurun kabartılması beklenir.Diğer malzemeler ilave edilip yoğrulur. Sonrası malum, köfte gibi şekiller verilerek afiyetle yenilir. (Ben kuru soğanı bazen yağda biraz çevirip, bazen sadece küçük küçük doğrayıp ilave ediyorum)

6 yorum:

  1. bAYILIRIM MERCİMEK KÖFTESİNE.bOL PUL BİBERLİ,KİMYONLUS EVİYORUM BEN.eLLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR,BEN DE BU GÜN YAPAYIM BARİ,HATIRLATTIĞIN İÇİN SAĞOL ;)sEVGİLERR

    YanıtlaSil
  2. mercimek köftesi mmm bol acılı ve limonlu olursa tadından yenmez benim için..elinize sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Mercimek köftesini çok severim. Sizinki de tam kıvamında görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Dayanamadım dün yaptım ,teşekkürler tekrar ;)

    YanıtlaSil
  5. Cok severim, hem de cok. Ellerinize saglik sevgili Serap.


    Sevgilerimi gonderiyorum, guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Searpcım
    ellerine sağlık canım
    tam benim sevdiğim gibi olmuş parmak izleri çıkmamış biliyorum çok saçma geliyor ama parmak izleri çıktımı yiyemiyorum ya :))
    Tam tatamadında olmuş :))

    YanıtlaSil