18 Ekim, 2010

PATLICANLI MAKARNA


Patlıcanlı Makarna hem sebze, hem karbonhidrat karışımı olmasından dolayı oldukça sağlıklı, yanına bir şey eklemeksizin bile tüketebileceğimiz yapımı da oldukça basit bir yemek. Patlıcanlı bulgur pilavı yapanlar bilir, usul aynı sayılır zaten. Küçük doğranmış soğan ve patlıcanları biraz yağda çeviriyor, hafif piştikten sonra, kabuğu soyulup, küp küp doğradığımız domatesleri ekliyor, domates suyunu çektikten sonra, makarna ile buluşmalarını sağlıyoruz. Yanında ayran yada salata, orası size kalmış. Patlıcanların hala güzel olduğu şu son günlerde, güzel ve kolay bir alternatif yemek. Deneyin banakalırsa.

4 yorum:

  1. Mmm nefis.. patlıcanlı makarna harika.. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Pek severim! Bir arkadaşım İtalyan bir arkadaşından öğrenmişti, onu yapardım eskiden. Patlıcanlar kızartılır, ayrı bir yerde domates sosu hazırlanır, bir de halka halinde dilimlenmiş zeytinler katılır. Pek güzel olur!

    YanıtlaSil
  3. merhaba ilk ziyaretim bu veguzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile izlemeye aliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ben de severim bunu, çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil