İkiside kolay ve sevdiğim bir tarif. Paçanga böreğini özellikle iftar sofralarında, misafir ağırlarken çeşit olması ve yapımının kolaylığı, daha önceden hazırlanıp dondurucuda saklanabilmesi nedeni ile çok seviyorum. Ton balıklı salata, hepimizin bildiği, yaptığı mısır, havuç, siyah zeytin, marul, yağ ve limonun güzel birlikteliğinden oluşan, ister yemek yanında, ister sandöviç arasında tüketebileceğiniz basit ama doyurucu olabilen bir tarif. Siz hangi malzemeyi ne kadar isterseniz koyar, ekler, çıkarırsınız. Bu nedenle, ben sadece paçanga böreğini yazacağım.
PAÇANGA BÖREĞİ
3 yufka
dilimlenmiş 24 dilim kaşar ve pastırma
Tercihen ben pastırmanın etrafındaki çemen kısmını temizliyorum. Bir dilim pastırmayı ortadan ikiye böldüğüm için 12 dilim pastırma tarif için yeterli geliyor. Yufkayı 8 üçgen parçaya bölüyor, bir dilim kaşar ve üstüne pastırma koyup resimdeki gibi, kaşar genişliğinde etraflarını katlayıp sarıyorum. Sonrası malum, önce yumurta, sonra galeta ununa bulanıp, az yağda kızartılıp, afiyet ile sıcak olarak yeniyor. Banakalırsa deneyin derim.
Ellerinize sağlık. Harika görünüyorlar...
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine saglik Serapcim, nedense pacanga böregini yapmak birtürlü kismet olmadi bana, böyle her gördügümde yapayim diyorum Afiyet olsun sizlere...
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım güzel olmuş...
YanıtlaSilbörek harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık sevgili Serap.
YanıtlaSilPaçangaya deli olyorum.Zaten pastırma hastasıyım.Bu böreklere bayılıyorum.
YanıtlaSilSalata zaten vazgeçilmezim.Çokda güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
PAÇANGA BÖREĞİNE EŞİM BAYILIR.ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilpaçangaya asla hayır demem
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Paçanga böreğine ben de hayır demem doğrusu. Ton balıklı salata da artık sofraların bir parçası oldu. Her iki tarifte çok güzel olmuş, ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSil