02 Kasım, 2012

ACUKA / KAHVALTILIK





Bakmayın kahvaltılık dediğime, yine bir çoğumuzun bildiği, günlere, yemek masalarına,... da çok yakışan,  ama en çok kahvaltıda tüketilen bir iştah açıcı acuka. Yedikçe hem kendini, hem yanındakileri büyük bir iştah ile yedirdiğini saymaz isek, müthiş bir tat...Henüz yapmadıysanız deneyin banakalırsa.


ACUKA
Malzemeler:
5-6 yemek kaşığı biber salçası
1-2 yemek kaşığı domates salçası
sevdiğiniz kadar zeytin yağ
2 diş sarımsak
1 bardak ceviz yada 1 bardak fındık
nane

Tüm malzemeyi karıştırıp, ağzı kapaklı bir kapta 1-2 hafta kadar bozulmadan muhafaza edebiliriz. Kimilerimiz 1 dilim bayat ekmek, kimilerimiz ufalanmış peynir gibi katkılarda yapıyoruz. Ekleyeceğiniz her şey sizin damak zevkinize kalmış. Ben acı ve tatlı biber salçasını birlikte kullanıyorum.

3 yorum:

  1. çok severim ekmekle yemesini canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim çok..Yanında miss kokulu çay ve ezine peniri..
    Ellerine sağlık cnaım..

    YanıtlaSil
  3. Serap'cığım,
    Kusura bakma hemen yazamadım. Çok teşekkürler güzel dileklerine.

    YanıtlaSil