23 Ocak, 2013

TAVUK GÖĞSÜ



TAVUK GÖĞSÜ (portakal ağacı)

150 gr margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 pk. Vanilya
1 lt. süt
Yağı erit un ve nişastayı ekleyip kavur. Mikserle 5 dakika çırp.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

1 lt. süt
½ sana yağı
3 kahve fincanı un (un ile yağı hafif kavur)
4 kahve fincanı şeker
Hepsini kaynat koyulaşınca söndür. Soğuyunca ara sıra mikserle.

İkinci tarif benim yıllardır yaptığım ve çok memnun kaldığım bir tarif. İlki ise "portakalağacı" ne yapsa güzel olur bir de bunu deneyelim dediğim için yapılan ve çok memnun kalınan bir tarif. Her ikisininde yağ ve şeker miktarlarını kafama göre azaltıyorum. Her iki tarifi de eğer sütlü tatlıları seviyor iseniz; banakalırsa deneyim diyorum. Ağzınız hep tatlı kalsın...

5 yorum:

  1. sütlü tatlılara bayılırım.elllerinize saglık.nefis görünüyor:)takipteyim.banada beklerim...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim hem hafif hem lezzetli bir tatlı..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik, hersey cok guzel gorunuyor.

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Serap'cığım,
    Eskiden annem de yapardı bu tatlıdan. Özellikle kardeşim pek severdi ama ben artık içinde margarin olan şeyleri yemeyi sevmiyorum. Kullanmıyorum da asla. Sevgiler, selamlar gönderiyorum Antalya'dan.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar her sene yaptığım ''Ben Buldum'' etkinliğini bu sene de 17 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında yapmaya karar verdim. Mutfakta kendi başımıza kaldığımızda bir sürü tarif buluyoruz. Sizin de kendinize ait tarifleriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

    http://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/geleneksel-3-ben-buldum-etkinligi.html

    Sevgiler...

    YanıtlaSil