01 Şubat, 2010

ARNAVUT CİĞERİ (PATATES KIZARTMALI)

Arnavut ciğeri bildiğim bir yemek olmasına rağmen, böylesini son 4-5 yıldır yapıyorum. Bu tarifte kız kardeşimden aldığım tariflerden biri. Bu usul ile yapılınca hem çok bereketli hem çok yumuşak oluyor….

Kuşbaşı doğranmış, zarı soyulmuş ciğeri içine bir miktar tuz ve pul biber attığımız una buluyoruz ve üstündeki fazla unları silkeliyoruz. Önce tavamıza koyduğumuz yağda küp küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz. Ardından una buladığımız ciğerlere geliyor sıra ama, una buladıktan sonra çok beklemeyin ki, üstündeki un ıslanıp hamurlaşmasın. Gelelim yemeğin püf noktasına önce kızgın yağa atıp ardından hemen alıyoruz ve tekrar kızgın yağa atıp pişene kadar kızartıyoruz. Sonrası malum ciğer ve patates aynı kaba alınıp bir güzel karıştırılır. Piyazlık doğradığımız soğan ya da soğan salatası yanına çok yakışıyor.

2 yorum:

NiLaY dedi ki...

yaa bu goruntu nasil yorumsuz kalmis :)) ben bayilirim arnavut cigerine, ellerine saglik :))

Adsız dedi ki...

biz yapıyoruz ama una bulamıyoruz