30 Nisan, 2010

GÜVEÇTE MANTAR

Malzemeler:
½ kg Mantar
3-4 adet biber
2 adet orta boy domates
1 büyük boy soğan

Kolay bir yemek ama; sunumu da, lezzeti de son derece güzel. Soğanları küçük küçük doğrayıp bir tencerede biraz kavuruyoruz, onlar pişerken ince doğradığımız biberi de ekliyoruz. Daha sonra yine küçük küçük ve küp küp doğradığımız mantarları da ilave edip pişmesine yakın, kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri, karabiberini, tuzunu ve seviyor iseniz kekiği koyup sulanan mantarın biraz suyunu çekmesini sağlıyoruz (Ben bazen mantarlar pişerken küp küp doğradığım sosisleri de ilave ediyorum). Daha sonra tek porsiyonluk güveçlere paylaştırıp, üstüne bir dilim kaşar peyniri koyup, fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyorum. Güveciniz yok ise, borcamda da olur tabii ki. Deneyin banakalırsa.

1 yorum:

jewel dedi ki...

of super gorunuyor:)