Bugün resmi olarak Sonbaharı bitirip, Kış ayına girmiş bulunuyoruz. Malum hava sıcaklığı daha da düşecek, kar/buz/ayaz en kısa zamanda kapımızı çalacak. Az yada çok kış mevsiminde iliklerimize kadar üşüyeceğimiz, şöyle dumanı tüten bir çorba olsa da içsek diyeceğimiz günler yakındır, kısa zamanda gelir. Kızım bir çorba sevdalısı, çeşit çeşit çorba içmeye bayılıyor, bu yüzdendir ki bende değişik çorbalar denemeyi, bildiklerimi yapıp, bilmediklerimi öğrenmeyi bu sene kendime görev atlettim. Mantar çorbası da hiç yapmadığım ama ara sırada olsa severek içtiğim bir çorba idi. Birkaç tarif okuyup, nasıl olur diye düşündükten sonra, benzer tarifler içinde Portakalağacı bloğundan aldığım tarifler beni şimdiye kadar hiç yüz üstü bırakmadığı ve hep iyi sonuçlar aldığım için bu tarifi denemeye karar verdim. Sadece bir küçük değişiklik yaptım ve 500gr. Mantar bana çorba için çok geldiğinden, yaklaşık 7-10 arası mantar ile çorbayı yaptım ve ikinci yaptığım çorbada mantarın ortaya yakın olan koyu renkli bölgesini elimden geldiği kadar koymadım. Sizde deneyin banakalırsa, bizimkiler çok beğendi ve güzel bir alternatif tarifim oldu.
MANTAR ÇORBASI (Portakalağacı)
Malzemeler:
500g kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1lt soğuk su
tuz
1,5 su bardağı süt
Hazırlanması:
1. Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün. hepsini ince ince doğrayın. (Ben saplarını kullanmadım)
2. Orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın. Su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin.
3. Piştikten sonra sütü ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın. taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.
MANTAR ÇORBASI (Portakalağacı)
Malzemeler:
500g kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1lt soğuk su
tuz
1,5 su bardağı süt
Hazırlanması:
1. Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün. hepsini ince ince doğrayın. (Ben saplarını kullanmadım)
2. Orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın. Su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin.
3. Piştikten sonra sütü ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın. taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.
6 yorum:
serapcım ellerine sağlık tatlım oh sıcacık mis gibi olmuş
sevgiler
ben de yaparım klasik çorbalardan bıktımızda ellerinize sağlık. Çok da güzel görünüyor..
vallahi buralar cok soguk :( corbani görünce icim isindi :) ellerine saglik canim.. sevgiler..
Serap'cığım,
Kışa girdik girmesine de ben bugün dışarı yine kısa kollu penye ve sandaletle çıktım. Gerçi üşüdüm biraz ama...
Ellerine sağlık canım..çorba soğuk havalarda çok güzel bir tercih..
hele çeşitli olursa zevkle içiliyor.
sevgiler
serapçım ellerine sağlık canım.çok severim bu çorbayı.leziz de görünüyor ayrıca...
Yorum Gönder