Bu pasta kızım küçükken büyük marketlerde görüp istediği için bir yada iki defa alınan daha sonra üstündeki bütün süs malzemeleri tekrar kullanılmak üzere saklanıp, bu süsler ile ben de yapabalirim diyerekten, küçük hanımın yılbaşı pastası geleneği haline geldiği için her sene tekrar tekrar yapılan muzlu rulo pastamız. Tarif çok basit ve sürekli kullandığım bir pandispanya tarifi, yapımı ve malzemeleri son derece kolay, süsleme konusunda biraz daha yetenekli ve sebatlı olabilsem süper... olacak bir pasta. Bu arada kızım için bakmayın küçük hanım dediğime o artık aslında ben ne kadar küçük görsemde güzel mi güzel bir genç kız. Geçen hafta Cumartesi günü 16 yaşını doldurdu. İsmi özellikle bu zaman bilinerek konulmasa da (Cemre), doğum gününden bir hafta sonra (19-20 Şubat) Cemreler düşmeye başlıyor. Cemre malum çoğumuzun bildiği gibi İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Baharın gelişi yakındır yani, Cemreler yakında düşmeye başlarlar....
Gelelim pandispanya tarifimize,
PANDİSPANYA
3 fincan un (kahve fincanı)
2 fincan şeker
3 yumurta
1.5 çay kaşığı kabartma tozu (üstüne limon sık)
Yumurta ile şekeri iyice çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip, dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup pandispanyayı pişiriyorum. Fırından çıkınca şekil alsın diye yağlı kağıt ile rulo haline getirip, arasına bol miktar ister hazır, ister ev yapımı puding sürüyor, iki adet muzu koyuyor ve rulo haline getirdikten sonra, tekrar bol miktarda pudingi üstüne sürüp, dilediğiniz gibi süslüyorsunuz. İnanın yazmaktan bile daha kolay yapılan çok pratik bir tarif. İsterseniz, küçük borcamda yuvarlakta yapabilirsiniz. Banakalirsa deneyin,.... Unutmadan yaklaşık iki yıldır Cemrem bile kendi kendine yapabiliyor :))
PANDİSPANYA
3 fincan un (kahve fincanı)
2 fincan şeker
3 yumurta
1.5 çay kaşığı kabartma tozu (üstüne limon sık)
Yumurta ile şekeri iyice çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip, dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup pandispanyayı pişiriyorum. Fırından çıkınca şekil alsın diye yağlı kağıt ile rulo haline getirip, arasına bol miktar ister hazır, ister ev yapımı puding sürüyor, iki adet muzu koyuyor ve rulo haline getirdikten sonra, tekrar bol miktarda pudingi üstüne sürüp, dilediğiniz gibi süslüyorsunuz. İnanın yazmaktan bile daha kolay yapılan çok pratik bir tarif. İsterseniz, küçük borcamda yuvarlakta yapabilirsiniz. Banakalirsa deneyin,.... Unutmadan yaklaşık iki yıldır Cemrem bile kendi kendine yapabiliyor :))
8 yorum:
Çocuklar ne kadar büyüseler de yine anne gözünde küçücük kalıyorlar..)
Pasta güzel görünüyor,ellerine sağlık..
Sevgiler..
Çok güzel görünüyor, biz niye hiç denk gelmedikki buna?:)
Cemre ye uzun sağlıklı bir hayat dilerim sevdikleriyle birlikte huzur içinde olsunher zaman.
Geçen hafta cumartesi
benimde doğumgübnümdü :))
Pastada nefissssss görünüyor ellerine sağlık canım..
cemreye uzun güzel bir ömür diliyorum pastaya söz yok zaten süper ellerine sağlık canım sevgiler
Merhaba Serap;
Biliyorsun daha çok yeni bir blog sahibiyim. Dün "mim"lendim. Tabii düne kadar da mimlenmenin ne olduğunu bilmiyordum.
Neyse ben de eğer kabul edersen seni "MİM" ledim.
Öpüyorum
:) evet o 10 tane soruya cevap veriliyormuş.. Bende anlayamadım ilk önce, ama blog camiasında herkes biliyormuş bunu... Bazen böyle sorular değil de bir konu oluyormuş. O konu hakkındaki düşüncelerini yazıyormuşsun. Bence soru olması daha iyi:)
Bu arada senin blogunu, hele tariflerini severek takip ediyorum:)
En sevdiğim pastalardan biridir, hafif ve lezzetli..Ellerinize sağlık, nefis görünüyor:).
Cemreye sağlıklı, mutlu nice seneler dilerim..
Sevgiler..
aslı
Üzerindeki noeller süper...çok sevdiğim bir pasta....
Yorum Gönder