Bizim evde böreğin hemen hemen her çeşidi çok sevilerek tüketilir. Baklava yufkasından yapılan börek ağızda tel tel dağılan, milföy hamurundan yapılan böreklere benzeyen, bence çok güzel tadı ve görüntüsü olan ancak; kızım ve eşim tarafından "güzel ama; börek gibi değil bu, başka bir şey" diye nitelendirilen bir börek oldu. Banakalırsa gerçekten bildiğimiz börekler gibi olmamasına rağmen, değişik bir tat yada ikram olarak denenebilecek güzel bir tarif. Ben deneyin, kararı kendiniz verin derim.BAKLAVA YUFKASI İLE BÖREK
Malzemeler
15 adet baklava yufkası
yarım çay bardağı sıvıyağı
50 gram tereyağ
İç Malzemesi
Yarım kalıp kadar beyaz peynir
Malzemeler
15 adet baklava yufkası
yarım çay bardağı sıvıyağı
50 gram tereyağ
İç Malzemesi
Yarım kalıp kadar beyaz peynir
maydonoz
yada kıymalı harç
yada kıymalı harç
Tezgaha bir adet baklava yufkasını serip yumurta fırçasıyla yağlayıp ikinci kat yufkayı üzerine kapatıp tekrar yağlayalım ve üçüncü kat yufkayı da serdikten sonra geniş olan kenara peynirli/kıymalı harcımızdan koyalım. Yufkamızı dikkatlice ne çok sıkı ne de gevşek olacak şekilde büyük bir rulo yapıp, keskin bir bıçakla ruloyu 5 parçaya bölelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp böreklerimizi hafif yağladığımız tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürelim, fırında nar gibi kızarana kadar pişirip afiyetle yiyelim. Bu arada baklava yufkası çok narin ve ince olduğu için, yağlarken, sararken çok dikkatli olmak gerekiyor. Çok yağlamak erimesine, az yağlamak kuru kalmasına sebep olabilir.
6 yorum:
Al benden de o kadar Serap'cığım! Böreğe ben de bayılırım. Hatta haftabaşı gidip Tevfik ustacığımın böreğinden yiyeyim ben.
Bayılıyorum bu çıtır çıtır böreğe..
Ellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık ,tel tel görünüyor misss :)
baklavalık yufka böreğe çok yakışıyor ellerine sağlık
sevgiler
Bn de yaptım. Tam çıtır çıtır bir börek oluyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
görüntüsü süper !!! tadini bilmem :) ellerine saglik :)
Yorum Gönder