ZEYTİNYAĞLI
BAKLA
Baklayı
çok seviyorum ama; yemeğini değil, kendisini tezgahlarda görmeyi. Malum baharın
ilk müjdecilerinden kendisi… Yemeğini ne yapsam sevemedim bir türlü. Her yıl 2-3 defa
yapmaya çalışıyorum. Biliyorum çok faydalı da bir sebze, ama ne yapsam nafile
bir türlü yiyemiyorum, hadi yemeye çalıştım yutamıyorum, … en son geçen sene
pes ettim. Tövbe artık bir kaşık dahi yemeyeceğim. Olsun eşim çok seviyor,
keyifle, özene bezene pişiriyorum, ben yiyemesem de uzaktan seviyorum, malum
“baharın müjdecilerinden kendisi”. Bana kalırsa deneyin, en azından çok
sağlıklı olduğu için sevmeye çalışın…
Malzemeler
½ kg bakla
½ demet dereotu
büyükçe 1 adet
soğan
tuz
şeker
1 tatlı kaşığı un
Baklalar en
tazelerinden seçilir ve güzelce ayıklanıp, yıkanır son yıkama suyuna 1 tatlı
kaşığı un ilave edilir.. Düdüklü tencereye ayıklanmış baklalar, 1 kuru soğan,
şeker ve tuz konulduktan sonra, unlu sudan 1 bardak kadar eklenip, yaklaşık
15-20 dakika pişirilir. İndirince ben dereotunun birazını sıcakken içine koyup
karıştırıyorum ve kalan dereotunu da üstüne koyuyorum. Aslında Ege tarafından
taze soğan ve taze sarımsak ilavesi ile pişirilen bakla en makbulü imiş ancak
hiç öylesini denemedim.
4 yorum:
Ben yemesini de severim de ama dediğiniz gibi tezgahlarda görünce içim kıpır kıpır olur, ilkbaharın müjdecisi olarak görürüz. Ellerinize sağlık.
Aynen bakla demek bahar demek ama bende senin gibi yemeyi değil görmeyi seviyorum.
Elerine sağlık canım:)
Ben bayılırım hatta ölürüm :)) bol sarımsaklı yoğurtla yerim :)) ellerine sağlık..
En çok sevdiğim zeytinyağlı ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder