11 Nisan, 2013

HAVUÇ TATLISI




Geçen kış ilk olarak bir arkadaşımda yemiş ve aromasını, hafifliğini, ilk defa yediğim bir tatlı olduğu için değişik olmasını çok beğenmiştim. Tarifi bilgisayarda bir hayli araştırıp, aşağıda adresini yazdığım sitede ki resime de mest olduğum için bu tarifteki gibi yaptım. Sonuç harika... arkadaşlarım da çok beğendi. Yaz/Kış yapılabilir güzel ve sunumu da şık bir tatlı. Ben kedidili yada etimek kullanmadım, üstüne krem şanti yerine hindistan cevizi serptim. Banakalırsa deneyin derim.



HAVUÇ TATLISI  (http://birtutamkekik.blogspot.com/2011/11/narli-havuc-ruyasi.html)
Malzemeler
·         1 kg havuç
·         1 su bardağından biraz fazla şeker (havuç da tatlı olabilir diye 1 bardak şeker koydum)
·         4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
·         2 paket vanilya
·         1 limon kabuğu rendesi (ben portakal kabuğu koydum)
·         1 limonun suyu (ben portakal suyu koydum)
·         1 paket kedi dili yada etimek 
             Yapılışı
  1. Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırıp, tencereye alıyoruz ve  4 su bardağı suyla haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.
  3. Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın. Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.
  4. Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta şeklinde olacak.
  5. Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.
  6. Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.
  7. Borcama kedi dili veya etimekleri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.
  8. üzerine 1 su bardağı sütle hazırladığımız krem şanti yayın ve narla süsleyin.(arzuya göre,ben krem şanti kullanmadım.)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Dolabımda sürünüp duran bir sürü havucum varken denemeliyim..
Ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Serap'cım ellerine sağlık çok leziz bir tatlı sevgiler...