Çocukluğumuzun tatları vardır ya hani, bu tarif o tatlardan. Hatta benim ilk mutfak ile haşır neşir olmamı sağlayan tariflerden biri belki de yapmaya başladığım ilk tarif. Yemeyi, yedirmeyi, yapmayı sevdiğim, iki tepsi çıkmasından dolayı çok bereketli, anılara alıp götüren ve hala kabul gören, belki de çoğumuzun bildiği, başka versiyonlarını yaptığı, banakalırsa deneyin diyeceğim bir tarif. Bu sene yapmak henüz kısmet olmadı, resimler geçen seneden kalma. Dökülen yapraklar nasıl ki Sonbaharı çağrıştırırsa, bu tarifte bana kışı çağrıştırır.
Malzemeler:
1 sana
yağ
1
bardak zeytin yağ
1
kaşık kabartma tozu
1
bardak yoğurt
Aldığı
kadar un
İçi: 2 elma (rendelenmiş), 1 çay bardağı toz şeker, üstüne biraz tarçın
atılarak pişirilir. Hamur ince olmamak şartıyla merdane ile açılır. Ve üçgen kesilir (önce dörde, sonra her dörtte bir ikiye). Elma
geniş kenara konularak rulo şeklinde sarılır. Fırından çıkarılıp soğuyunca üstüne
pudra şekeri dökülür.
1 yorum:
Çok severim elmalı kurabiyeyi. Hele mevsim kışsa ve yanında sıcacık çay varsa..
Ellerine sağlık Serap, harika olmuş kurabiyeler..
Yorum Gönder