Kuru biberler yazın annemin balkonunda kuruttukları, kırmızı biberler benim ayıklayıp dondurucuya koyduklarımdan. Bizim evde taze dolma biberden kurusu daha çok seviliyor. Böyle olunca sanıyorum ben zeytinyağlı dolma olarak bu ikiliyi tazesinden daha sık yapar oldum. Daha önce zeytinyağlı biber dolması tarifi vermiştim. İç aynı iç ama unutanlar/okumayanlar için yazacağım. Dolmabiberleri üstünü kapatacak kadar su da 1-2 dakika kaynatıp süzüyorum. Dondurucudan çıkan kırmızı biberlere bir şey yapmaya gerek yok. 5 dakika kadar oda sıcaklığında durduklarında, yada musluğun altında şöyle bir yıkandıklarında hemen kendilerine geliyorlar. Zaten tam çözülmeden doldurması da daha kolay oluyor. Banakalırsa henüz denemediyseniz kuru biber dolmasını ve kırmızı biber dolmasını en kısa zamanda deneyim derim.
Malzemeler
1 Kilo dolmalık biber
5-6 adet irice soğan
1/2 demet maydonoz
dolmalık fıstık ve istenirse kuş üzümü
tarçın, kuru nane, tuz
1 tatlı kaşığı toş şeker
3 bardak pirinç (yaklaşık 20 adet kuru biber+5 adet orta boy kırmızı biber için ben 1,5 bardak pirinç ve 1 bardak su ile yaptım)
1 yorum:
ellerinize sağlık çook güzel görünüyorlar sizi benim bloğuma davet ediyorum
Yorum Gönder