16 Aralık, 2009

PORSELEN ÇORBA TENCERESİ VE DEREOTLU POAÇA TARİFİ


Bir çoğumuzun evinde 12 kişilik yemek takımlarının içinde verilen bu kocaman çorba tencerelerinden vardır. Ben açıkçası çorba tenceresi olarak kullanmaktan çok hoşlanmadığım için (hem tencerelerde artık çok şık/hem pişir-doldur-boşalt zaman kaybı açıkçası) bu güzelim tencereleri kurabiye/poğaça tenceresi olarak, yada zeytinyağlı yaprak sarması için kullanıyorum. Sadece misafir yemeklerinde kullanmaktan daha hoş oluyor bence, hem göze, hem gönle, hem de günlük kullanıma yarıyor. Kim bilir sizlerden de belki bu tencerelerden çorba tenceresi olarak çok hoşlanmayanlar var ise, belki bundan sonra böyle değerlendirmek istersiniz….

Gelelim Dereotlu-Peynirli Poğaça Tarifimize,

DEREOTLU POAÇA
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin (Yumuşak olacak)
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (1'nin Sarısı dışına)
Peynir (iki kibrit kutusu kadar yeterli oluyor)
Dereotu
tuz
Un
Yapılışı: Malzemenin hepsi karıştırılıp yumuşak bir hamur kıvamına getirilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına veriniz. Üstüne çörek otu, susam, haşhaş artık ne ister iseniz size kalmış.

2 yorum:

Canan dedi ki...

Çorba tenceresini dediğin gibi kullanmak iyi fikir. Ben de doldur boşalt olaylarına sinir oluyorum.

Poğaçaların harika görünüyor.

Sevgiler
Canan

Serap dedi ki...

Teşekkürler, deneyebilirsiniz, tadı da güzel oluyor gerçekten