Mücver biraz yağ çektiği için kimilerine ağır gelebilir ama; özellikle eşimin “her gün olsa yerim” dediği ve bizim evde yazın sık yapılan (kışın mevsim sebzesi olmayanları almamaya özen gösteriyorum) bir yiyecek. Eh hal böyle olunca bir yerden sonra yaptıkça pratik kazanıyor ve tutmadı riskini minimuma indiriyorsunuz. Un ölçüsü aşağı yukarı var tabii ki ama; en güzeli deneyerek göz kararı koyduğunuz un. Her şeyde olduğu gibi bununda basit püfleri var. Rendelediğiniz ya da robottan çektiğiniz kabaklar (robottan çekmek bana daha hızlı geliyor ve soğanı önden çektiğim için çok daha rahat oluyor) karıştıracağınız kapta bir süre bekler ise, suyunu veriyor. Bu suyu süzüp, yumurtasını kırıp, maydanoz, dereotu, tuz,karabiber ve kabartama tozu ilavesinden sonra unu ayarlayabilirsiniz. Yapanlar bilir, biraz koyu kıvamlı olacak. Ancak; en güzel ayarlama şekli kızgın yağa bir kaşık koyup denemek. Dağılmıyor ise tamamdır. Kızartma işlemi sırasında ara ara un ekleyebilirsiniz. Bekledikçe hafif sulanabilir. Niye bu kadar detaylı yazmaya çalıştım, hem olmuyor diyenleri çok dinledim, hatta yapmaktan vazgeçenleri, hem benim de bir iki defa dağılma işi başıma geldi. Bir de böyle deneyin, banakalırsa bu sefer olacak.
Malzemeler
3 adet orta boy kabak
1 yumurta
2 adet kuru soğan varsa taze soğan
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
4-5 kaşık un
Karabiber, tuz
İnce kıyılmış dereotu, maydanoz
İsteğe bağlı olarak 1 adet patates ya da havuç rendesi
Kızartmak için sıvıyağ ve tabii ki üstüne yoğurt, ister sarmısaklı, ister sarmısaksız ve bol dereotlu
10 yorum:
Ben de her gün yesem bıkmam,bayılırımmm.Ellerine sağlık .sevgiler.
Mücvere bayılırım, ilk yaptığımda ben de becerememiştim, sonra da bir daha denemedim:)
ellerinize sağlık kabak mücver yazın karpuz la harika:)
daha az yağlı ve hafif olması için yağlı kağıt serilmiş tepside fırında pişirmek iyi bir çözüm, kızartmadan vazgeçmem demiyorsanız tabi...
afiyet olsun.
Hepimiz bayılırız.
Çok güzel görünüyor.
Hayırlı ramazanlar.
Tarifinizi denedim. Çok güzel oldu. İlk defa yaptım. Eşim çok beğendi. Püf noktaları ile vermişsiniz çok yararlı oldu. Devemlı yaparım artık. Size de tarifiniz için çok teşekkür ederim...
denedim çok güzel oldu çocuklarım kabagı hiç yemiyorlardı bu sayede yediler çok mutluyum
ben de çok kez deneyip bir türlü tutturamayanlardanım. ama yine de denemeye devam ediyorum. bu kez de verdiğiniz püf noktalar ile deneyeceğim. inşallah bu sefer olur. güzel bir yazı olmuş...
oh mis...iyi bayramlar
Bol nane de koyarsanız güzel olur.
Yorum Gönder