12 Ağustos, 2010

YARDIMLARINIZI BEKLİYORLAR

Oruç tutmanın gönülden yapanlar için aç kalmanın çok uzağında bir ibadet olduğuna inananlardanım ben. Bu yüzdendir ki yalandan, dedikodudan, küfürden, … Ramazan ayı dışında da uzak durmaya çalışmama rağmen, Ramazanda daha dikkatli olmaya çalışırım. Daha faydalı olmaya, daha çok paylaşmaya, yardımlaşmaya, daha çok anlayışlı olmaya, … yılda bir kez diye düşünenler olabilir, olsun yılda bir kez bile olsa, hiçbir şeyi olmayanları yargılamadan anlamaya çalışırım. "Alan el veren elden üstündür" sözünü bu yüzdendir ki çok severim. Almak zordur diye düşünür, içim dola dola, gözlerim dola dola almak vermekten zor gerçekten derim her seferinde. Ve paylaşmanın zenginlik değil, gönül işi olduğunu savunur ve buna gönülden inanırım. Paylaşmak için cüzdanınızın değil gönlünüzün zengin olması lazım. Bütün bunları niye mi anlattım, banakalirsa siz de aşağıda yazılı dernek, ya da bir başkasının kapısını çalabilirsiniz, hepimizin gönülden vereceği bir şey eminim ki vardır, yeter ki isteyelim ve bu ay buna vesile olsun diye yazdım tüm bunları.

ZEYTİNDALI: BİR İYİLİK İMECESİ

ARACISIZ YARDIMLAŞMA
Zeytindalı herhangi bir siyasi görüş, etnik köken, din, dil, mezhep, cinsiyet veya bölge gözetmeksizin sadece yardıma muhtaçlarla, yardımseverler arasında iletişim sağlayarak "İyilik Köprüsü" kurmak amacıyla bir araya gelen gönüllülerin oluşturduğu şu an için sadece ANKARA'da faaliyet gösteren bir yardımlaşma derneğidir.

Dernek yardım toplamıyor, yardım dağıtmıyor ve bağış almıyor. Yardıma muhtaçları deşifre ve rencide etmeden sadece bülten, web sitesi ve telefon aracılığıyla yardımseverlerle buluşturuyor.Böylece yardımseverler, ihtiyaç sahipleriyle doğrudan iletişime geçerek "Kardeş Aile" bağı kurabiliyorlar.

Yukarıda ki bilgileri kendi sitelerinden aldığım gibi aynen yazdım. Zeytindalı’nın çalışma sistemi hakkında ayrıntılı bilgiye, bülten talep ederek, telefon ile yada http://www.zeytindali.org.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

Mutfak Masalı dedi ki...

Serap Hanım,

Paylaşmanın değerini ne güzel anlatmışsınız, kelimelerinizi okurken samimiyetinizi yüreğimde hissettim. Her birimiz attığımız her adımda, boğazımızdan geçen her lokmada, halimize şükür edip, daha zor durumda olan insanları düşünsek, bu dünya daha da yaşanılası bir yer olurdu sanırım. Elinize, yüreğinize sağlık. Hayırlı Ramazanlar.