27 Eylül, 2010

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler
6 adet yufka
5 adet orta boy patlıcan
1 adet irice kuru soğan
1 adet domates
2-3 adet biber
1 bardak kadar yoğurt
1 adet yumurta
sıvıyağ
Öncelikle patlıcanlı harcı hazırlıyoruz. 1 adet kuru soğanı biraz yağda hafifçe çevirip, üzerine ince ince doğradığımız biberi ilave ediyoruz. Patlıcanları da ve küp küp doğrayıp ekliyoruz ve kapağını kapatıp, arada bir karıştırarak saldığı suyu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada küp küp doğradığımız kabuğu soyulmuş domatesi de ilave edip, tuzunu, karabiberini ve arzu ederseniz pul biber de ilave edip pişiriyoruz. Yufkaya sürülecek harcı göz kararı yapmak ile birlikte 1 bardak kadar yoğurdu biraz sulandırıp, üzerine yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ilavesi yapıyoruz. Ayrandan biraz koyuca hazırladığımız harcı tezgaha serdiğimiz yufkanın üstüne sürüp, üstüne ikinci yufkayı koyuyor ve 8'e kesiyoruz. Yufkanın kenarlarına harcımızdan koyuyor, kalınca bir sigara böreği gibi, yufkalar bitene kadar sarıyoruz. Toplam 24 adet böreğimiz oluyor. Böreği tepsiye dizdikten sonra, kalan harcımıza 1 yumurta kırıyor ve böreklerimizin üstüne sürüyoruz. İsterseniz çörekotu, susam yada haşhaş gibi baharatlarla böreğimizi renklendiribilirsiniz. Patlıcanlı harcımız ile gözleme de yapabilirsiniz. Deneyin banakalırsa çok lezzetli bir börek oluyor.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

çok severim çok ben patlıcana birazda kıyma koyarım öylede deneyebilirsin canım
harika olmuşlar ellerine sağlık

Tijen dedi ki...

Olsa hayır demez hemen bir kaç tanesini yerdim. Gerçi şu anda aç değilim ama fırında yeni çıkmışsa ve misler gibi kokuyorsa dayanamazdım sanırım!