21 Ekim, 2010

OTLU KREP VE SANDÖVİÇ OMLET


Krep özellikle kızım tarafından çok sevildiği için bir kaç çeşidini yapmaya çalışıyorum. Ben hep aşağıdaki tarif ile yapar, arasında mermelat sürüp kalınca rulo yapıp üstüne pudra şekeri elerdim. Sonraları vanilya eklemeden, limon kabuğu koymadan, peynir ile de yenilebilsin yada isteyen reçel sürsün diye sadesini de yapmaya başladım. En son olarak da biraz dereotu, maydonoz kıyıp, kaşar rendeleyip otlusunu yaptım. Son yaptığımı bir çok sitede değişik ölçülerde gördüm ve en iyi olanın bildiğim olduğuna karar verip (ölçü açısından) aynı tarife peynir ve ot eklemesi yaptım. Hepsi güzel ve hepsi beğenildi. Banakalırsa hafta sonu kahvaltılarınıza hatta çay saatlerine deneyin derim.

KREP

2 yumurta
2 bardak un
2 bardak süt
Limon kabuğu
Vanilya
Boza kıvamına gelene kadar çırp, yağsız teflon tavaya birer kepçe dök. İki taraflı pişir. Aralarına marmelat sür. Rulo yap pudra şekeri dök.



İkinci tarif biraz uydurma yapan var ise bile ben uydurduğumu sanıyorum çünkü, bir simit cafede gördüğüm omleti tarif alamadığım için kendimce bu hale uyarladım. Çok şık, göze hitap eden ve genel olarak da çok beğenilen ama tek tek yapıldığı için biraz oyalayan bir tarif. Tek yumurtayı bir kasede kırıp, biraz tuz ilavesi ile çırpıyoruz. Teflon tavaya sosis, sucuk, salam vb. ne koymak istiyor isek erimiş çok az tereyağ'a ilave edip pişiriyoruz. Pişirdiklerimizi bir kenara alıyor ve aynı tavada yumurtayı pişiriyoruz. Tam pişmek üzere iken omletin yarısına harcı koyuyor, harcın üstüne rendelenmiş kaşar ilave ediyor, diğer yarısını üstüne kapatıyor ve tabağa alıp karabiber serpiyoruz. Tek tek yapmak istemiyor iseniz büyükçe bir tavada yapıp, dilim dilim de servis edebilirsiniz. Size kalmış, ben bu halini çok seviyorum. Cumartesi, Pazar banakalırsa deneyin derim. Bu arada aynı krep tarifi ile, krepli tavuk, et, ıspanak, ve mantar'da yapıyorum. O tarifler de yakında, ....

4 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

ikinci tarifi genelde otellerde yapıyorlar :)ellerine sağlık nefis kahvaltı alternatifleri bence

YETENEK-SİZİN dedi ki...

çok leziz görünüyor otlusu, ağzım sulandı

Disalce dedi ki...

bende genellikle tuzlusunu yaparım...ama bazen içine çikolata sürerek yeriz:)

ellerine sağlık canım..

jewel dedi ki...

Krepi sade yapınca, sonradan içine herşeyi ekleyebiliyorsun, peynir koyunca tuzlu oluyor, reçel koyunca tatlı... Omlet de güzel görünüyor bu arada, ögle tatiline az süre kala karnım iyice acıktı