19 Nisan, 2013

PATLICAN KEBABI

Uzun zamandır denemek istediğim, internette bir çok tarife baktıktan sonra, bir arkadaşımın kayıvalidesinin yapış şekli ile birleştirerek denemeye çalıştığım, hem görüntüsü, hem tadı, hem hafifliği, hem de yapılışının kolay olması nedeni  ile denenmesi gerektiğini düşündüğüm bir tarif. Banakalırsa en kısa zamanda deneyin derim.

PATLICAN KEBABI

Malzemeler
5 adet patlıcan
20 tane yuvarlak köfte
(orjinalinde köfte kıyması bıçak ile kıyılarak yapılıyormuş ve içine emek içi konmuyormuş. Benim dolapta hazır yapılmış, ekmek içli köftelerim vardı, onu kullandım)
4-5 adet biber
2 adet domates

Tepsiye üç parmak kalınlığında kestiğim patlıcanları (soymadan) bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizdim. Orta kısımda kalan boşluğa dörde böldüğüm domatesleri, üzerine ara ara çarliston biberleri koydum. 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı küçük parçalara ayırarak üzerine koyduktan sonra, 1 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağını tepsiye gezdirdim ve slikon fırça yardımı ile patlıcanların üzerine sürdüm. 1 çay bardağı kadar su ilave edip, fırında önce yaklaşık 45 dakika, sonra pişmediğini anlayınca bir 15 dakika daha ve 3-5 dakika da ızgarayı çalıştırarak pişirdim. Sonuç muhteşem, patlıcanları kabuğundan ayırıp, közlenmiş domatesler ile buluşturup, üstüne köfte tadıyla birleştirmek harika. Hafif ve lezzetli bir yemek. Yerken Ramazanda annemlere de yapmalıyım diye düşündüm. Bence sizde denemelisiniz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Oyy tamda öğle vakti,bitiridin beni buralarda..
Ellerine sağlık canım:)

Unknown dedi ki...

Serap'cım ellerine sağlık patlıcana aşığım:)))Sevgiler...

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri