Tarif bir arkadaşımdan. Yedik ve onayladık. Yapım aşamalarını kızım bizzat deneyerek tecrübe etti ve kendi yaptığını arkadaşlarına ikram etti bile. Yapımı kolay, tadı lezzetli, pofuduk ve oldukça kabarmış kekler oluyor. Banakalırsa mutlaka deneyin derim.
SÜREYYA'NIN FİNCAN KEK TARİFİ
MALZEMELER:
·
1 adet yumurta
·
1 çay bardağı süt
·
1 buçuk çay bardağı
tozşeker
·
2 çay bardağı un (1
bardağı nişasta da olabilir)
·
1 paketten biraz az
kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı toz
vanilya
·
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
·
KEK hamurunu çırpıp
yağlağıdınız kahve fincanlarına paylaştırın.
·
Fincanları tencereye
dizip yarıya kadar ılık su doldurun.
·
Havlu ile tencerenin
ağzını örtüp kapağını kapatın ve 20 dakika kapağı açmadan orta ateşte kaynatın.
Keklerin 15 dakika dinlenmesinden sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder