27 Mart, 2014

ZARF/ÜÇGEN BÖREK


Malzemeler:

6 adet yukfa
peynir
yağ+süt'lü karışım (yarımşar bardak kadar)
yumurta

Yapımı oldukça kolay bir börek. Sadece bildiğimiz böreklerden kesimi biraz farklı. Bunu anlatabilmek için iyi resimlemeye çalıştım. Umarım anlaşılır olmuştur. 

Yufkayı tezagaha serip üstüne süt+yağlı karışımdan sürüp, her yanına yediriyoruz. Üstüne ikinci yufkayı koyup, aynı şekilde karışımdan sürüyor ve üçüncü yufkayı koyup, kare şekline getirip peynir yada istediğimiz harcı yayıyoruz. Sonra köşelerden katlayarak tekrar kare elde ediyor ve bunu üçgen şekillerde kesiyoruz. Yumurta sürüp kızaran kadar pişiriyoruz. Farklı şeyler yapmayı seviyorsanız, hem lezzetli de olan bu böreği de deneyin banakalırsa.


2 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nefis görünüyor,ellerinize sağlık :) bir bardak çayla hiçççç hayır demem:)

gülay mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık
milföy gibi lezzet. .
Sevgilerimle