Kandil dündü biliyorum. Sadece gecikmeli de olsa tarifimi koymak istedim. Çok güzel olan bu tarifi ben de bir arkadaşımdan almıştım. Aslında sanıyorum en güzel halini de hep onda yedim. Benim yaptığım aynı tarif olsa da, kendi yaptığımı da severek yesem de, hep arkadaşımın yaptığı en lezzetliydi. Güzel bir tarif, buram buram kokuyor. Banakalırsa deneyin derim. Bu arada geçmiş kandiliniz mübarek olsun.
UN HELVASI (DENİZ)
3
su bardağı un
1.5
su bardağı şeker
1.5
su bardağı süt
1.5
su bardağı su
1
paket margarin
1
paket dolma fıstığı
Yağ
eriyince fıstığı pembeleşinceye kadar kavur sonra unu ekleyip kahverengileşene
kadar tekrar kavur. Ayrı kapta hazırladığın soğuk şerbeti tahta kaşıkla
karıştırarak kavurduğun una yavaş yavaş dökerek kıvama gelinceye kadar
karıştır. Tencerenin kapağını kapatmadan biraz toz şeker serp. Kapağı kapalı 5
dakika beklet.
5 yorum:
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Bloğunuzda paylaştıklarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.igorganizasyon.com
un helvasını çok severim, nefis görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler...
O kavrulurken ki kokusu beni mest eder un helvasının:)
Nefiss görünüyor,ellerine sağlık canım:)
Ayrıca takip listenden silip yeni site linkimle tekrar eklersen sevinirim.
Sevgiler:)
Oooo daha dün akşam hüplettim kaç kaşık :) Ellerine sağlık.
Yorum Gönder