Bu köfte gerçekten inanılmaz bereketli bir köfte çünkü içindeki malzeme sayısı bir hayli fazla. Çok güzel ve kıtır kıtır bir köfte, galeta ununa bulanıp kızartılıyor. Normal kuru köfteden daha farklı bir lezzet, üstelik yapınca çok çıktığı için inanın ben üçe bölüp iki kere daha pişirmek üzere deepfreze kalanı anında kaldırıyorum. Banakalırsa deneyin derim, hiç pişman olmayacaksınız ....
PATATESLİ, CEVİZLİ KÖFTE
Malzemeler:
½ kıyma
2 haşlanmış patates (iri)
1 soğan rendesi
½ kaseden biraz fazla ince bulgur
Yarım bardak dövülmüş ceviz
Kimyon ağılıklı baharat (karabiber..)
Bulguru biraz ıslat (kasenin içinde üstüne biraz soğuk su koyabilirsiniz) sonra hepsini yoğur. Yumurtaya ve galeta ununa bula kızart.
2 haşlanmış patates (iri)
1 soğan rendesi
½ kaseden biraz fazla ince bulgur
Yarım bardak dövülmüş ceviz
Kimyon ağılıklı baharat (karabiber..)
Bulguru biraz ıslat (kasenin içinde üstüne biraz soğuk su koyabilirsiniz) sonra hepsini yoğur. Yumurtaya ve galeta ununa bula kızart.
2 yorum:
nefis gözüküyor ellerinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim :))
bende bulgurlu köfte yapıyordum ama patates yoktu benim tarifimde...patatesinde lezzet katacagına inanıyorum ve patatesli deneyeceğim....sağlıcakla kal arkadasım..
Yorum Gönder