12 Temmuz, 2010

ÇEŞİT ÇEŞİT PARFELERİM VARRR...

Aşağıda ki yazıyı geçtiğimiz hafta Perşembe günü yazmıştım, hava bir kapayıp bir açıyor, güneş bir yok olup, bir ceee diyordu. Bu gün Pazartesi ve sanıyorum sıcaklık 35 civarı. Tam parfe yeme zamanı yani. Sıcak gerçekten fazla ama; ben soğuk havaya tercih ederim doğrusu.
Sanıyorum bu sene Ankara’ya yaz gelemeyecek. Bir bakıyorsunuz sabahtan boğucu ve sıcak bir hava, öğleden sonra deli gibi yağan bir yağmur. Meteoroloji yağmurlar bitti hava ısınacak diyor, biraz umutlanıyorum yaşasın güneş artık tepeden bize gülecek diye, ertesi gün tekrar parçalı bulutlu bir hava ve tekrar yağmur. İyi ki ev hanımı değilim diye düşünür oldum bu aralar, bu yağmura ne ruh halim, ne camlar dayanmaz oldu artık. Yağmur bardaktan boşanırcasına yağdığı için, binanın dış cephesinde ki bütün tozu, toprağı da alıp bizim evin camına taşıyıveriyor. Camlar silinmekten, ben silmekten yoruldum. Yok yapacak bir şey biliyorum. Ben de bu gün tatlı tarifler yazıp, yağmurlu da olsa yaz günlerini serinletmeye, kolay ve basit tarifler ile günü tatlandırmaya, gelecek olan misafirlerim var ise dolapta bol miktarda yapılmış çeşit çeşit parfelerim olduğunu söylemeye karar verdim. Buyrun tarifler aşağıda yazılı, banakalirsa siz de deneyin.

ROKOKO
2 poşet krem şanti
2 bardak süt
1 paket eti piknik bisküvi

1 kaşık nescafe
İstenildiği kadar ceviz
2 muz
2 poşet krem şanti 2 su bardağı süt ile çırpılır. Muzlar dilimlenip, dövülmüş ceviz, nescafe ve vanilya ile birlikte çırpılmış krem şantiye ilave edilir. İyice karıştırdıktan sonra yuvarlak bir kabın içine naylon yayılır ve karışım üzerine dökülür. En son bisküviler dik olarak karışımın içine yerleştirilir. Bir gece buzdolabında bekletip, ertesi gün düz bir tabağa ters çevrilir ve dış kısımdakı naylon çıkartılarak servis yapılır.

KAKAOLU PARFE
1 şişe soğuk süt (1/2 lt.)
1 kutu krem şanti (2 poşet)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kakaolu piknik bisküvi
Bisküvi dışındaki tüm malzemeyi mikserle karıştır. Orta boy yuvarlak borcama naylon serilir ve karışımı dökülür. Bisküvileri karışımın içine dik olacak şekilde yerleştir. Buzluğa koy. Servis yapmadan önce naylonu çıkart ve servis yap. (İsteğe göre damla çikolata ilavesi de yapılabilir) Üzgünüm kakaolu parfeye resimlemeyi unutmuşum.

ÇİLEKLİ PARFE
1 şişe soğuk süt (1/2 lt.)
1 kutu krem şanti (2 poşet)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket kakaolu piknik bisküvi
1 kase küçük doğranmış çilek
Bisküvi dışındaki tüm malzemeyi mikserle karıştır, karışımın içine çilekleri ilave et. Büyük yuvarlak borcama naylon ser ve karışımı dök. Bisküvileri karışımın içine dik olacak şekilde yerleştir. Buzluğa koy. Servis yapmadan önce naylonu çıkart ve servis yap. (Çilekleri küçük doğramak lazım, büyük doğranır ise biraz buzlu oluyor bizimkiler pek hoşlanmadı ama; öyle beğenenler de olabilir tabiiki)

5 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Oh tam yazlık serin serin.Ellerine sağlık.Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

ohh tam yazlık serin serin süper
ellerine sağlık canım
sevgiler

nesrin dedi ki...

Parfeler tam benlik. Ellerinize saglik. Sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık serin serin buzz :))

Bengü dedi ki...

Bu parfeleri çoook sevdim :) İçinde çiğ yumurta yok çünkü. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.