25 Ocak, 2010

PETİBÖR PASTA

Herkese Günaydın,
Petibor pasta adını ben koydum aslında bu tatlının gerçekten bir adı var ise bile inanın ne olduğunu bilmiyorum. Kızkardeşimde bir iki defa yemiştim, ondan aldım tarifini. Aslında tarifte tarif denilemeyecek kadar kolay ama; ilk defa yaptığım için ara malzemesinin biraz daha çok olması gerekiyordu, onu tam olarak ayarlayamadığımı pastayı kestikten sonra fark ettim. Umarım denemek isteyenler aynı hatayı yapmazlar.


Malzemeler:
1 paket petibör büskivi (ikinci pakettende bir iki tane kullandım)
1 paket kakolu puding (arkasında yazan bardak ölçüsünden biraz eksik yapacaksınız), benimkinde 4 bardak yazıyordu, ben 3.5 bardak ile yaptım)
Yapımı:
Pudingi pişirdikten sonra, bisküviyi pudinge batırıp dik olacak şekilde tutuyoruz, ilk bisküviden sonra, birini batırıp, diğerini batırmadan, diziyoruz. Aslında bir kakaolu, bir sade ile görüntüsü daha güzel oluyurmuş ama ben evdeki malzemeleri kullandım. Dizme işlemi bitince, üstünü de puding ile kaplıyoruz. Süslemesi size kalmış, yukardaki tarifte hindistan cevizi ve ince rendelenmiş portakal kabuğu var. Bu kadar kolay bir pastanın en önemli püfü ise kesme işlemi. Verev verev kesmeniz gerekiyor.




1 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Pastanın adı çok yakışmış kendide pek lezzetli olmuş...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...


http://www.gonuluncelezzetler.com/