4-5 adet orta boy patates
2-3 adet havuç
sarımsaklı yoğurt
limon suyu
pulbiber, nane
sıvı yağ
Patatesleri haşlayıp, ezerek püre haline getirdim. İçine yağ, limon suyu ve tuz ekleyip bir güzel hamur yoğurur gibi karıştırdım. Karışımdan küçük çanaklar yapıp içine daha önceden rendeleyip çok az yağ ile kavurduğum havuçları koydum. Üstüne yoğurt ilave edip, nane ve pulbiber ile süsledim. Bu kadar basit ama; oldukça iyi beğeni topladı. Banakalırsa deneyin derim.
3 yorum:
Serapcım bayılırım bu harika çanak
lara ellerine sağlık sevgiler...
Bu gün bloglarda bi patesli tarftir gidiyor bir ben eksiğim :))
bir tarifte Seraptannnnn
ellerine sağlık canım güzel bir tarif nefissssssssss...
Sevgiler........
Ben de yapıyorum ve çoks eviyorum bu lezzetli çanakları.Olsa da yesem :)Eline sağlık canım.
Yorum Gönder