Kuşbaşı doğranmış, zarı soyulmuş ciğeri içine bir miktar tuz ve pul biber attığımız una buluyoruz ve üstündeki fazla unları silkeliyoruz. Önce tavamıza koyduğumuz yağda küp küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz. Ardından una buladığımız ciğerlere geliyor sıra ama, una buladıktan sonra çok beklemeyin ki, üstündeki un ıslanıp hamurlaşmasın. Gelelim yemeğin püf noktasına önce kızgın yağa atıp ardından hemen alıyoruz ve tekrar kızgın yağa atıp pişene kadar kızartıyoruz. Sonrası malum ciğer ve patates aynı kaba alınıp bir güzel karıştırılır. Piyazlık doğradığımız soğan ya da soğan salatası yanına çok yakışıyor.
01 Şubat, 2010
ARNAVUT CİĞERİ (PATATES KIZARTMALI)
Kuşbaşı doğranmış, zarı soyulmuş ciğeri içine bir miktar tuz ve pul biber attığımız una buluyoruz ve üstündeki fazla unları silkeliyoruz. Önce tavamıza koyduğumuz yağda küp küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz. Ardından una buladığımız ciğerlere geliyor sıra ama, una buladıktan sonra çok beklemeyin ki, üstündeki un ıslanıp hamurlaşmasın. Gelelim yemeğin püf noktasına önce kızgın yağa atıp ardından hemen alıyoruz ve tekrar kızgın yağa atıp pişene kadar kızartıyoruz. Sonrası malum ciğer ve patates aynı kaba alınıp bir güzel karıştırılır. Piyazlık doğradığımız soğan ya da soğan salatası yanına çok yakışıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
yaa bu goruntu nasil yorumsuz kalmis :)) ben bayilirim arnavut cigerine, ellerine saglik :))
biz yapıyoruz ama una bulamıyoruz
Yorum Gönder