23 Eylül, 2010

SÜTLAÇ

Havaların yavaş yavaş serinlemeye başladığı şu günlerde daha çok yaza yakışan ama; seviyorsanız yaz-kış demeden yiyebileceğiniz bir tatlı sütlaç. Bir iki başarısız denemeden sonra, bu tarifi portakalağacı'ndan alarak yaptım ve şimdiye kadar hep başarılı oldu. Ben tarçın dökerek yemeyi seviyorum siz fındık, fıstık koyarak ta ikram edebilirsiniz. Güneşin henüz bize gülümsemekten vazgeçmediği şu günlerde banakalırsa deneyin.


SÜTLAÇ (portakalağacı)

Malzemeler:
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın
Hazırlanması:
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu (ben 3 yemek kaşığı koyuyorum) 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı) pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri (şeker miktarını da azaltıyorum) ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

3 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

hımm süper olmuş ellerine sağlık
sevgiler

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik, sütlaclar kalpli kaselerin icinde cok sevimli görünüyor. Ben de bugün sütlac yapmistim. Sevgiler...

mutfakcini dedi ki...

Yenmez miii,yaz kış hiç farketmez.Bayılırım.Hem hafif hem lezzetli.Bi de tarçın aşığıysan benim gibi off off :) Ellerine sağlık canım :)