06 Aralık, 2013

ELMALI RULO PASTA

Çocukluğumuzun tatları vardır ya hani, bu tarif o tatlardan. Hatta benim ilk mutfak ile haşır neşir olmamı sağlayan tariflerden biri belki de yapmaya başladığım ilk tarif. Yemeyi, yedirmeyi, yapmayı sevdiğim, iki tepsi çıkmasından dolayı çok bereketli, anılara alıp götüren ve hala kabul gören, belki de çoğumuzun bildiği, başka versiyonlarını yaptığı, banakalırsa deneyin diyeceğim bir tarif. Bu sene yapmak henüz kısmet olmadı, resimler geçen seneden kalma. Dökülen yapraklar nasıl ki Sonbaharı çağrıştırırsa, bu tarifte bana kışı çağrıştırır.






Malzemeler:

1 sana yağ
1 bardak zeytin yağ
1 kaşık kabartma tozu
1 bardak yoğurt

Aldığı kadar un 
İçi: 2 elma (rendelenmiş), 1 çay bardağı toz şeker, üstüne biraz tarçın atılarak pişirilir. Hamur ince olmamak   şartıyla merdane ile  açılır. Ve üçgen kesilir (önce dörde, sonra her dörtte bir ikiye). Elma geniş kenara konularak rulo şeklinde sarılır. Fırından çıkarılıp soğuyunca üstüne pudra şekeri dökülür. 

1 yorum:

Hülya Aydoğan dedi ki...

Çok severim elmalı kurabiyeyi. Hele mevsim kışsa ve yanında sıcacık çay varsa..

Ellerine sağlık Serap, harika olmuş kurabiyeler..