09 Eylül, 2009

NATURAL MARKA KABUKSUZ KABAK ÇEKİRDEĞİ PİYASAYA SÜRÜLDÜ



Eşim tam manası ile bir kabak çekirdeği fanatiği. Her gün en az bir iki kase haftada yaklaşık 1 kilo kadar kabak çekirdeği tüketiyor. Öyle ki kabak çekirdeği yemediğinde kendini boşlukta ve mutsuz hissediyor. Bu haberi ilk okuduğum da eşim böyle bir habere sevinir mi/sevinmez mi bilemedim (çünkü onun zevki ayıklamakta diyebilir) ama başka kabak çekirdeği fanatiklerinin de olabileceğini düşünerek duyurmak da fayda var diye düşündüm. Natural markası adı altında kabuksuz kabak çekirdeği Bolu Kalite Yem Sanayi tarafından piyasaya sürülmüş. Natural markalı kabak çekirdeği Avusturya kökenli ve altı yıl süren çalışmalar sonrasında yetiştirilebilmiş. Natural markalı kabak çekirdeğinin firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Kabak çekirdeğinin "Erkeklerde idrar zorluğu ve prostat büyümesinin giderilmesine yardımcı olduğu, özellikle bu çeşit ürünün, bütün Avrupa'da prostat büyümesine etkisinin kanıtlanmış olduğu, E vitamini, selenyum ve çinko bakımından zengin olan kabak çekirdeğinin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için iyi bir kaynak olduğu, ayrıca kabak çekirdeğinden tenya ve kurt düşürücü olarak da faydalanılabileceği” belirtiliyor.
Kabak çekirdeği Mineraller açısından çok zengin. Magnezyum, manganez, bakır, çinko ve demir içeriği bakımından da pek zengin. Omega 3 - 6 ve protein kaynağı. B ve K vitamini deposu olan kabak çekirdeğinin kolesterol seviyesini düzenleyici etkisi var. Orijini Avusturya olan Gleisdorfer çeşidi kabuksuz kabak çekirdeğinin en önemli özelliği ise doğal olması ve genleriyle oynanmamış olması imiş. Malum bu zamanda genleriyle oynanmamış ürün bulmak çok zor. İster çerez olarak tüketin, ister salatalarınızda kullanın, ama bir miktarın üstünde tüketilmemesi gerektiği de bilinen bir gerçek…

Hiç yorum yok: