18 Eylül, 2009

Sebzeli Makarna


Mevsimin artık kendini iyice hissettirdiği, yazdan kalma son güneşli günlerde, tezgahlarda yaz sebzeleri de yavaş yavaş azalırken renkli bir makarna yaptım dün akşam. Makarnayı suda haşlarken içine yaklaşık bir avuç derin dondurucudan aldığım bezelyeleri de atıp, ikisini birlikte haşladım. Daha sonra tencereye yağ ekleyip, içine ince ince doğranmış kırmızı biber, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates ve fesleğenleri (ince kıyılmış) atıp domates suyunu çekene kadar pişirdim. İsteyenler bir miktar sarmısak da ekleyebilirler. Süzülmüş makarna ve bezelyeleri de ekleyince güzel, renkli, hoş kokulu alternatif bir makarna tarifi çıktı ortaya. Servis ederken ince kıyılmış maydanoz ile yada rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapmakta hoş olabilir.

Hiç yorum yok: