03 Kasım, 2009

KIYMALI-HAVUÇLU LAZANYA





Lazanya yapımı basit bir yemek olması ile birlikte biraz oyalayan bir yemek. Kıymalı iç hazırlamak, beşamel sos yapmak ve tabii ki fırınlamak…

Beşamel Sos: Ben genelde göz kararı yapıyorum ama, ilk defa yapacaklar için, 4-5 yemek kaşığı unu kavuracak kadar sıvı yağ ve yaklaşık 4 bardak süt gerekiyor. Unu yağda kavurduktan sonra el mikseri yardımı ile çırparak sütü ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırıyoruz. Normal alıştığımız beşamel sostan biraz daha cıvık bir sos hazırlıyoruz ki, lazanyalar kolay çeksin.

Kıymalı İç: 200 gr kadar kıyma, büyükçe bir soğan ve orta boy bir havuç . Soğanı pembeleştirip, rendelenmiş havuç ve kıymayı katarak, tuz ve karabiber ekleyip kıymalı harç hazırlıyoruz.

En son olarak dikdörtgen bir borcama en alta kıyma, beşamel sos ve lazanya koyarak bu işlemi üç defa (isteğe bağlı dört katta olabilir) en üstte beşamel sos olacak şekilde tekrarlıyoruz. Ve tabii miktarı size kalmış rendelenmiş kaşar ilave edip fırınlıyoruz.

Hiç yorum yok: