28 Aralık, 2009

KÖFTE VE PATATESİN EN KOLAY HALİ


Patatesi bu şekilde yapmak çoğumuzun mutfağina uzun zamandır girdi sanıyorum. Hem çok basit, hem vakit açısından oldukça iyi, hem de sağlıklı ve lezzetli olması büyük etken tabii ki. Belki yapmayanlar vardır diye benim nasıl yaptığımı yazmak istiyorum. Orta büyüklükteki patatesler dörde bölünür, üzerine 1 yemek kaşığından daha az yağ, kekik, pul biber ve tuz atıp karıştırılır ve doğruca yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine konularak pişirilir. Şimdiye kadar patatesleri böyle yapıp, köfteleri kızartmaya devam ediyordum. Son yapışımda köfteleri de böyle pişirsem ne olur derken, bir daha kızartmak yok şahane oldular demeye başladım. Sadece pişirme işleminin yarısında hepsini ters/düz ediyorum ve sonrası malum afiyetle yiyiyoruz.

2 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Misler gibi görünüyor.
Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. MUTLU YILLAR.

Serap dedi ki...

Sabah işe henüz gelmişken, böyle dilekleri okumak çok güzel doğrusu, size de mutlu yıllar