24 Haziran, 2010

FAYDALI BİLGİLER ...

FAYDALI BİLGİLER
-Karıncalar hıyardan nefret eder. Çıkış yerlerine koyun.
-Pırıl pırıl buz için suyu kaynatıp dondurun
-Ayna parlaklığını alkolle silerek elde edin
-Sakız lekesini elbiseyi 1 saat buzluğa atarak temizleyin

-Beyazlık için çamaşırı 10 dakika limon dilimi konmuş sıcak suya sokun
-Saçınızı bir çay kaşığı sirkeyle ıslatıp yıkarsanız pırıl pırıl olur
-Limondan azami limon suyu almak için limonu bir saat sıcak suda bekletin
-Lahana kokusundan kurtulmak için kaynattığınız suya bir dilim ekmek atın
-Elinizdeki balık kokusunu elinizi elma sirkesi ile yıkayarak giderin
-Soğan soyarken sakız çiğneyin, gözünüz yaşarmaz.


-Patatesin çabuk haşlanması için bir patatesin yarısını soyarak kaynatın
-Yumurtayı tuzlu suda haşlarsanız çabuk pişer (ve çatlamaz)
-Mürekkep lekesinin üzerine diş macunu koyup kurumaya bırakın
-Tatlı patatesi haşladıktan sonra soğuk suya atın çabuk soyulur
-Fare ve sıçanları uzaklaştırmak için bulunabilecekleri yerlere karabiber koyun, kaçarlar.

Bunlardan benden,

-Pirinç pilavı yaparken bir iki damla limon suyu sıkarsanız pirinç pilavınız daha beyaz olur.
-Mum lekesini mum dökülen yerin/şeyin üstüne bir bez koyarak ütü ile temizleyebilirsiniz.
-Pas lekesinin üstüne biraz limon suyu sıkıp ütülerseniz lekeyi alırsınız.
-Kuru Bakliyatlarınızı sıcak ortamlarda böceklenmeden saklamak için üzerine bolca tuz ilavesi yaparak bez torbalarda saklayın.
-Su ısıtıcılarınızı sirke koyup kaynatarak temizleyebilirsiniz.
-Taze limonu eliniz ile tezgahta ezerseniz, suyu daha fazla olur.
-Köftelere koymak için yada galeta unu gibi kullanmak için bayat eklerinizi ufak ufak doğrayıp, 1 gece bekleterek (kuruması için), ertesi gün robottan çekebilirsiniz. Yıllardır bu işlem sayesinde galeta unu almıyorum.
-Salça ağzı açıldığında çabuk bozulur ve küflenmeye başlar, ben her kullanmada temiz kaşık kullanıp, üstünü düzelterek tuzluyorum. İnanın En az 1 ay hiçbir şey olmuyor.
-Özel günlerinizde kullanmak için bir kaba (fanus, silikon kek kalıpları vb.) nazar boncuğu yada renkli taşlar ile doldurup üstüne soda döküp dondurabilirsiniz. Soda sudan çok daha geç eridiği için masalarda hoş bir görüntü oluyor.
-Dolaplarınıza naftalin kokusundan hoşlanmıyor iseniz, sabun koyabilirsiniz. Hem güzel kokmasını sağlar, hem güve gelmesini engeller, hem de sabun kuruduğu için daha uzun zaman kullanırsınız.
-Karnıbahar haşlarken haşlama suyuna biraz süt ilave eder iseniz hem beyaz olur, hem kokusunu bastırır.
-Balık kızarttığınız tavada limon kabuğu, ya da portakal kabuğu çevirirseniz hem ortamın, hem de tavanın kokusunu alır.
-Nohut ıslattığınızda suyuna biraz karbonat koyarsanız daha çabuk yumuşar.
-Portakal yada limon kabuklarını rendeleyip deepfreze attığınızda her an elinizin altında ve kullanıma hazır olur.

Banakalirsa deneyin derim.

4 yorum:

Egeden Tarifler dedi ki...

Bu güzel bilgiler için teşekkürler :)

mandalincikmazi dedi ki...

Karıncalar için salatalığı deniyeceğim evim eski olduğundan çok karınca var baş edemiyorum evi taşıyacaklar nerdeyse .
Heeeeeeyt savunun karıncalar salatalık geliyoooooorrrrrr...
Teşekkürler.
İnşallah işe yarar bir çok şey denedim ama pek işe yaramadı bu da işe yaramazsa artık karıncalara barış ilan edip dostluk içinde yaşamayı düşünüyorum ...

Serap dedi ki...

Yıldız hn. karınca tozu diye bir şey var o da çok işe yarıyor ama; çok fazla karınca (gelmemelerini öğrenene kadar) telef oluyor. O da aklınızda bulunsun. Sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

Bilmediğimiz ne çok püf noktası var değil mi Serap? Sağolasın!