MALZEMELER
250 gr. kırık kadayıf
1 kaşık tereyağ
1 kaşık tereyağ
1 su bardağı ceviz veya fındık
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 lt süt
7 kaşık un
1 su bardağı şeker (2 parmak eksik)
1 paket krem şanti
Vanilya
Vanilya
YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük dikdörtgen borcamın altına serilir. Ayrı bir yerde krem şanti hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Sonradan krem şanti ve vanilya ilave edilip çırpılır. Muhallebi soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.
Eee sonrası malum banakalirsa afiyetle (şu sıcak yaz günlerinde isterseniz yanında 1 top dondurma ile) yenilir.
5 yorum:
Hem kadayıf hem muhallebi daha ne olsun :)
Hem de aşırı kalorili ve şekerli de değil! Ellerine sağlık Serap! (Bu ara -özellikleri de akşamüzerleri- tırım tırım tatlı aranmaktayım ama yağsız lorlu kurabiyem ve kuru kayısılarla idare ediyorum.)
Bi de dondurma yanına,ohhh :)elelrine sağlık canım.
mmmh cok lezzetli görünüyor ellerine saglik canim :) kocaman sevgilerimle..
Bu tatlı çok güzel oluyor ben sık sık yaparım, ellerine sağlık.
Sevgiler...
Yorum Gönder