21 Haziran, 2010

KADAYIFLI MUHALLEBİ


MALZEMELER
250 gr. kırık kadayıf
1 kaşık tereyağ
1 su bardağı ceviz veya fındık

MUHALLEBİSİ İÇİN
1 lt süt
7 kaşık un
1 su bardağı şeker (2 parmak eksik)
1 paket krem şanti
Vanilya
YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük dikdörtgen borcamın altına serilir. Ayrı bir yerde krem şanti hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Sonradan krem şanti ve vanilya ilave edilip çırpılır. Muhallebi soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.

Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.

Eee sonrası malum banakalirsa afiyetle (şu sıcak yaz günlerinde isterseniz yanında 1 top dondurma ile) yenilir.

5 yorum:

jewel dedi ki...

Hem kadayıf hem muhallebi daha ne olsun :)

Tijen dedi ki...

Hem de aşırı kalorili ve şekerli de değil! Ellerine sağlık Serap! (Bu ara -özellikleri de akşamüzerleri- tırım tırım tatlı aranmaktayım ama yağsız lorlu kurabiyem ve kuru kayısılarla idare ediyorum.)

EBRULİ dedi ki...

Bi de dondurma yanına,ohhh :)elelrine sağlık canım.

Hasret dedi ki...

mmmh cok lezzetli görünüyor ellerine saglik canim :) kocaman sevgilerimle..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bu tatlı çok güzel oluyor ben sık sık yaparım, ellerine sağlık.
Sevgiler...