13 Ocak, 2011

KAHVENİN TADI

Başkent Üniversitesi Kültür Yayınlarının "Bütün Dünya" isimli çok beğenerek okuduğum bir dergisi var. O dergide değişik konularda çok güzel yazılar, kitap tanıtımı, fotoğraf, sudoku, Tıp dünyasından bilgiler,... ve aşağıdaki yazı gibi kısa, güzel, okunası yazılar var. Sizlerle de paylaşmak istedim. Banakalırsa okuyun, keyifli bir yazı.

KAHVENİN TADI

Bir grup kariyer yolunda ilerleyen yeni mezun, eski üniversitelerindeki profesörlerini ziyaret için bir araya gelirler. Sohbet, sonunda işin ve hayatın stresinden şikayetleşmeye döner. Misafirlerine kahve ikram etmek isteyen profesör mutfağa gider ve yanında büyük bir termos kahve ve ucuz görünümlü, pahalı görünümlü ve hatta çok özel olanlarına kadar değişik kahve bardakları ile gelir.

Herkes bir bardak seçtiğinde, profesör şöyle söyler: Fark ettiyseniz, tüm pahalı görünen bardaklar alındı ve geriye ucuz görünümlü, sade bardaklar kaldı. Bu sizin stresinizin ve problemlerinizin kaynağı aslında… Bardağın kendisi kahvenin kalitesine hiçbir şey katmaz. Hepimizin aslında istediği kahveydi, bardak değil… Ama bilinçli olarak en iyi bardaklara yöneldiniz ve sonra birbirinizin bardağına bakmaya başladınız.

Şunu bir düşünün: Hayat kahvedir. İş, para ve toplumdaki konumumuz da bardaklar. Seçtiğimiz bardak yaşadığımız hayatın kalitesini belirlemediği gibi değiştirmez de. Bazen sadece bardağa odaklanarak bize sunulan kahvenin tadını çıkarmayı unuturuz.

Kahvenin tadına varın! En mutlu insanlar her şeyin en iyisine sahip değildirler. Sadece her şeyin en iyi şekilde tadını çıkartırlar.

2 yorum:

saniyesultan dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR ANI...PAYLAŞIM İÇİN SAĞOLUN

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir paylaşım...Keyifle okudum.
Sevgiler.