15 Eylül, 2011

EV YAPIMI KUMPİR





Hani bir kaç aşamadan sonra en kolayı bulup, uyguladığınız tarifler vardır ya bu tarifte her haliyle basit olmasına rağmen, zaman içinde şekil değiştirip en kolayı tecrübe ile bulduğumuz bir tarif. İlk başta evde kumpir yapmaya karar verdikten sonra kocaman patatesler alıp, uzun zaman fırında pişirme sabrını gösterip yapıyorduk. Daha sonra patatesleri haşlayıp, soyup, içine ezerken tereyağ, küçük küçük doğranmış sosis, haşlanmış bezelye ve bir miktar rendelenmiş kaşar koyarak tarifi patatesin kabuğunu saymaz isek aynı lezzet ama neredeyse yarı zaman ile yapmaya başladık. Hazırlanan karışımı büyük boy borcama tuzunu da attıktan sonra yerleştirip üstüne tekrar bol miktarda rendelenmiş kaşar koyuyor ve zaten sıcak olan karışımın sadece üstünü kızartana kadar pişiriyorum. Sonrası damak zevkinize kalmış. Doğranmış kornişon turşu, mısır, zeytin, ketçap, mayonez,...siz ne koymak istiyorsanız yani. Bizim evde yıllardır hafta sonu balık, kumpir, börek, kısır, mercimek köftesi,.. gibi kolay ve farklı şeyler pişer ki, bu da içlerinden en kolayı diyebilirim.


Malzemeler


1 kilo patates

3-4 adet doğranmış sosis

1 avuç içi kadar haşlanmış bezelye

tereyag, tuz

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

ketçap,

mayonez,

kornişon turşu,

mısır

doğranmış siyah ve yeşil zeytin

3 yorum:

sevda dedi ki...

nasılda çok severim kumpiri.ellerine sağlık canım.nefis olmuş.öpüyorum.

nilay dedi ki...

Bu çok kolay göründü bana. Ben de böyle deneyeim bir dahaki sefere . Ellerine sağlık. Sevgiler

Yıldız dedi ki...

Bayılırım kumpire
ama bir türlü evde yapmaya fırsat olmuyor:(
En kısa zamanda yapmalıyım
ellerine sağlık.
Kocaman sevgi ve selamlar.....