16 Kasım, 2011

YUMURTALI KAVURMA




Yine bir hayli zaman oldu yazmayalı. Aslında elim sürekli gitti ama, gönlüm elvermedi bir türlü yazmaya. Bazen eminim size de olur, hani bir türlü içinizden gelmez yazmak, araya uzun soluklar girince de "ha şimdi, ha biraz sonra" dersiniz. Neyse çokta uzatmayayım, malum bayram yeni bitti. Umarım hepimizin yüzü azıcık olsun gülmüştür. Umarım bir daha ki bayramda kendimiz ve ülkemiz için daha iyi şeyler olur... Yumartalı kavurma tarifini sanıyorum Annem dışında kimse de görmedim, yemedim hatta duymadım. Bizim ailecek çok sevdiğimiz bir yemek. Eskiden kavurmasını annemden alır, yumurta ve soğan ile buluştururdum. Şimdi kendim öğrendim nasıl yapıldığını ve özellikle eşim çok sevdiği için sık sık yapar oldum. İster yanında pilav, ister dürüm arası, nasıl seviyor iseniz deneyebilirsiniz. Tarif kolay aslında. Etleri kavurma yapacak şekilde küçük küçük doğruyor, altı kısık ocakta önce etin suyunu salmasını, sonra çekmesini bekliyor, kendi suyunu çektikten sonra 1 çay bardağı kadar su ilave edip, suyu da çektiğinde yağını ve ince doğranmış soğanını ekleyip kavuruyoruz. Ben yaklaşık 300-400 gr. kadar etle yapıyor. 1 baş büyükçe kuru soğan koyuyor, ve etin miktarına göre 2-3 yumarta kırıp, yumurtaları karıştırıyorum. Banakalırsa kavurmayı bir de böyle deneyin derim.

3 yorum:

disal dedi ki...

bende çok severim...bizimkilerde yapar bende..hatta bayramdan yaptığım kavurmadan dondurucuya attım bi kaç poşet...ara sıra kahvaltıya çıkarıp üzerine kırarım yumurtaları..çok severiz..ellerine sağlık nefis görünüyor.

Hayat Cafe dedi ki...

Ahhh kavurma olur birde üzerine yumurta kırılırda güzel olmazmı..
Doyamam yemeye canım..
Ellerine sağlık.

nilay dedi ki...

OFFF aklıma Van geldi. 4 gün boyunca her sabah yemiştim.
Ellerine sağlık
Sevgiler