09 Aralık, 2011

ELLERİNİZİN SOĞAN KOKMASINI ÖNLEMEK İÇİN ...

Sabah kara uyandı bu gün Ankara. Bir çoğumuzun "yağsın ama tutmasın, tutsun ama çabuk kalksın, ilk yağdığında iyi, sonrası berbat,..." yorumlarını bilmeme rağmen, ben koşulsuz öncesi/sonrası ile karı çok seviyorum. Beyazlığı ruhumu aydınlatıyor. Havayı yumşatması içimi ısıtıyor. Yağışını camın arkasından seyretmek inanılmaz huzur ve keyif veriyor. Çok sevdiğim için zorluklarını gözümde büyütmeden anın tadını çıkartmayı tercih ediyorum. Siz sabah sabah neler hissetiniz bilmiyorum ama; amacım aşağıda ki yazıyı paylaşmak için yazmak olsa da, duygularımı da paylaşmışken iyi bir hafta sonu diliyorum. Yazı Milliyet Gazetesinden alıntı... Ben özellikle metalin çok iyi geldiğini tecrübe ile bilenlerdenim. Kimbilir belki hepimiz bir çoğunu biliyoruzdur ama; bilmeyenler için paylaşmak istedim. Banakalırsa deneyin derim.


Soğan, sarımsak ve balık gibi ellere kötü koku bırakan yiyecekler ile yemek hazırlamak kabusa dönebilir. Ağız kokusuna karşı diş fırçalamak işe yarasa da eller için sorun daha büyüktür. Ertesi gün dahi buram buram soğan kokan eller kendinizi rahatsız hissetmenize neden olur.




22 Kasım 2011 MİLLİYET GAZETESİ
Soğan ve sarımsak gibi kötü kokulardan kurtulmanın pek çok yolu vardır. İşte bunlardan bazıları:

1. Tuz ile ovmakSoğuk su ile karıştırılarak macun kıvamına getirilen tuz ellere sürüldüğünde ve durulandığında kokunun gitmesini sağlar. Ayrıca bu doğal bir yumuşatıcı görevi de görür. Ancak bu işlemden sonra krem sürmeyi unutmayın. Çünkü tuz ellerinizin kurumasına neden olabilir.

2. Elleri domates suyunun içine sokmakEn az 5 dk süreyle domates suyu içerisine sokulan ellerde soğan kokusundan eser kalmayacaktır. Ardından ellerinizi sıvı sabun ile yıkayın.

3. Elleri metale sürmekPaslanmaz çelik materyaller hayatımızın her alanında kullanılır. Soğan gibi kötü kokuya neden olan maddelerle uğraştıktan sonra örneğin musluğa elinizi sürerseniz bu koku ortadan kaybolacaktır. Demir bir kaşık da aynı görevi görmektedir. Çünkü soğanın içerisindeki kötü kokuya neden olan sülfür molekülleri metal ile etkileşime geçer ve nötr hale döner.

4. Limon suyu sürünEllerinizi limon suyu içerisinde 3 dakika beklettiğinizde kokudan eser kalmadığını göreceksiniz. Eğer limon yoksa sirke veya gargara da kullanılabilir.

1 yorum:

Tijen dedi ki...

O kokular beni hiç rahatsız etmez iyi mi Serap'cığım? Hele de sarımsak kokusu!