07 Mart, 2014

HAVUÇLU-MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI




Eğer zirvede çam olamazsan,
Vadide bir çalı ol, ama ol.

Derenin yanındaki en güzel çalı sen ol,

Ağaç olamazsan küçücük bir çalı ol.

Çalı olamazsan bir parça çimen ol,

Süsle, şenlendir bir yol kenarını.

Balina olamazsan küçücük bir balık ol,

Ama göldeki balıkların en kıvrak olanı.

Hepimiz kaptan olamayız, tayfalar da olacak,
Hepimiz için yapacak bir şeyler var dünyada.
Büyük işlerde var küçük işler de,
Yapmamız gereken şey yanı başımızda.
Anayol olamazsan ol bir patika,
Güneş olamazsan ol bir yıldız,
İster büyük ol ister küçük,
Her zaman en iyi ol yalnız.



Douglas Malloch
Güzel bir şiir değil mi?

Renkli renkli pilavları seviyorum. Hem tadını, hem de görüntüsünü. Gerçi yapımı şehriyeli pilavdan çok da farklı değil. Havuçları küp küp doğrayıp, yağda biraz çeviriyor, mısırları (konserve) ilave edip, pirinci de ekledikten sonra, pirinç şeffaflaşana kadar kavuruyorum. Ölçüm yok malesef, annelerimiz gibi göz kararı yapıyorum. Pirincin üstüne yaklaşık 2 parmak geçecek kadar kaynamış su koyup, altını kısıyorum. Banakalırsa deneyin, hem şık, hem lezzetli bir pilav.




2 yorum:

HEDEN dedi ki...

Pilav sever bırı olarak baktıkça bır tabak alayım dıyesım geldi :) .Ellerıne saglık.

Amigurumi Aşkına dedi ki...

Merhabalar,
Yemek blogları için çok cici bir şablon çekilişim var beklerim ;)
Amigurumi Aşkına Şablon Çekilişi