17 Mart, 2014

KAKAOLU FİNCAN KEK

Tarif bir arkadaşımdan. Yedik ve onayladık. Yapım aşamalarını kızım bizzat deneyerek tecrübe etti ve kendi yaptığını arkadaşlarına ikram etti bile. Yapımı kolay, tadı lezzetli, pofuduk ve oldukça kabarmış kekler oluyor. Banakalırsa mutlaka deneyin derim.




SÜREYYA'NIN FİNCAN KEK TARİFİ

MALZEMELER:  

·                     1 adet yumurta
·                     1 çay bardağı süt
·                     1 buçuk çay bardağı tozşeker
·                     2 çay bardağı un (1 bardağı nişasta da olabilir)
·                     1 paketten biraz az kabartma tozu
·                     1 tatlı kaşığı toz vanilya
·                     2 yemek kaşığı kakao       

YAPILIŞI:  
·                     KEK hamurunu çırpıp yağlağıdınız kahve fincanlarına paylaştırın.
·                     Fincanları tencereye dizip yarıya kadar ılık su doldurun.

·                     Havlu ile tencerenin ağzını örtüp kapağını kapatın ve 20 dakika kapağı  açmadan orta ateşte kaynatın. Keklerin 15 dakika dinlenmesinden sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: