28 Ocak, 2010

HAŞHAŞLI PORTAKALLI MUFFİN

Ankara bu gün inanılmaz güzel bir beyazlığa açtı gözlerini. Çocuklarımızın ve tabii ki bizim de uzun zamandır beklediğimiz kar geldi dün gece. Üç dört gündür teyzesinde kalan kızımın sesi inanılmaz güzel geliyordu sabah, eee gündüz çıkıp kartopu oynama telaşları var malum. Gerçi bizim gibi sabahın köründe yola dökülenler için bile camdan bu beyazlığı görmek inanılmaz huzur verici. Hafta sonu olsa idi, sokaklarda gezip bloguma koyacak bol resim çekmek isterdim, malum iş telaşı resim çekemedim ama; size dumanını üzerinde hayal edebileceğiniz miss kokulu muffin tarifi ve resimleri gönderiyorum.


Malzemeler
3 yumurta
3 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker (ben 1 su bardağı koyuyorum)
1 su bardağı portakal suyu
2 portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı sıvıyağ (ben yağı bir hayli azaltıyorum)
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri çırpıp daha sonra diğer malzemelerini karıştırıp, muffin kalıplarına koyup 170-180 derecede 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Eviniz miss gibi portakal, ve kek kokusu ile dolmuşken, bu soğuk havaları düşünecek olursak banakalırsa yanına 1 fincan nescafe de çok yakışır.

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

miss gibi portakal kokuları buralara geldi
ellerine sağlık canım
sevgiler

mandalincikmazi dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
etkinliğimde bloğumu miss gibi portakal kokuttuğun için çççok teşekkürlerrrrrrrr

mandalincikmazi dedi ki...

Canım
bu güzel tarifin etkinliğe çok yakıştı tekrar teşekkür ederim bir ricam olacak canım
bu tarifinle etkinliğine katıldığına dair link verirmisin aksi taktirde izin olmadan aldığım düşünebilir ayrıca etkinlik kuralları bunu gerektiriyor...
Teşekkürler...........