16 Ağustos, 2010

İSLİM KEBABI (KÖFTELİ)


İslim Kebabı genel olarak büyük parça et ile yapılıyor ama; ben böylesini de seviyorum doğrusu. Bizim eve kıyma alındığında büyük bir kısmını köfte yapıp, daha sonra kullanacağım şekilde, depfreeze koyuyorum. Bunları normal köftelerden bir hayli büyük (ceviz büyüklüğünde) yaptım ve öyle kaldırdım. Köfleriniz hazır ise gerisi kolay. Kaç tane yapacaksanız o oranda patlıcan kızartıyorsunuz. İnce ve uzun dilimleyip kızarttığınız patlıcanı artı (+) şeklinde üst üste koyuyor, içine kızarttığınız köfteden koyuyor ve bir kürdan yardımı ile birleştiriyorsunuz. En üste 1 dilim domates ve biber de koydunuzmu tamamdır. İster domates ile ister salça ile sos hazırlayıp fırına verme zamanı. Yemek davetlerinize, iftar sofralarınıza yanında pilav ile yakışacak güzel ve şık sunumu ile lezzetli bir tarif. Banakalırsa deneyin derim.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

yanınada pilav harika olur :)))ellerine sağlık canım
mutlu haftalar

Tijen dedi ki...

Ah Serap, şimdi en güzeli buzdolabının içine oturup bir dilim buz gibi karpuz yemek olurdu herhalde...