08 Ekim, 2010

KADINBUDU KÖFTE

Genelde zor gibi biliniyor olmasına rağmen aslında yapımı çok basit, biraz oyalamak ile birlikte kolay bir tarif. Soğuk sandviçleriniz yada makarna, pilav yanında ikram etmek için güzel bir köfte alternatifi. Çocuklar tarafından çok beğeniliyor olması da cabası. Kadınbudu köfte yaptığımda yarısını deepfreze koyuyor olmam ile birlikte ilk yapıldığı zaman daha güzel olduğu için hemen tüketmenizi tavsiye ediyorum. Yarım kilo kıymadan yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Normal köfte ile kıyaslar isek biraz bereketsiz oluyor ama; banakalırsa deneyin, hiç pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

½ kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 yumurta
1 irice kuru soğan
Tuz-karabiber
Kızartmak için yağ ve galeta unu
(benim yaptığım gibi kendi çektiğiniz ekmekleri de kullanabilirsiniz)

Yarım kilo kıymayı ortadan ikiye bölüyor ve hiç yağsız tavada yarısını kavuruyorsunuz. Daha sonra bütün malzemeyi birleştireceğiniz bir kaba alıp, soğumasını kolaylaştırabilirsiniz. İnce ince kıydığınız soğanı çok az yağ ile kavurup, üstüne yıkanmış pirincinizi ilave edip, pişeceği kadar su ilavesi ile (üstü kapanana kadar) pişiriyorsunuz. Bunu da kıymayı koyduğunuz derince kaba alıp, çiğ kıymayı ve 1 yumurtayı, tuzunu, karabiberini ilave edip yoğuruyor ve irice köfteler hazırlayıp, yaklaşık bir saat kadar dinlenmesi için buzdolabına koyuyorsunuz. Normal köfteden biraz daha cıvık olduğu için, buzdolabı kızartma işleminden önce toparlanmasını da sağlıyor. Sonrası malum, önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartıyor ve afiyetle yiyorsunuz.

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bizim evde çok sevilir geçenlerde yaptım bende
ellerine sağlık nefis olmuş

Unknown dedi ki...

tonton bu köfteler harika görünüyor ...allahtan ablamsın yani tadı içinde yapabileceğimi umuyorum bu yorumları... :)

meleginmarifetleri dedi ki...

En sevdiğim köftedir bayılırım kadınbudu köfteye ama uzun zaman oldu yapmayalı:( bu aralr etten uzaklaşır oldum nedense.
Elerine sağlık sevgiler.

DATLIM dedi ki...

Öğrencilik yıllarımdan hatırladığım köfte :) kalan pirinç pilavını ertesi gün kadınbudu köfte yada yayla çorbası yaparlardı :)tabiki sizinkilerin görüntüleri bile güzel ellerinize sağlık