26 Nisan, 2011

AYŞE KULİN "HAYAT"

Ayşe Kulin kitaplarının sanıyorum hepsini okudum. Oldukça rahat okunan, elden bırakılmak istenmeyen, akıcı, duru, yalın bir anlatımı olan ve benim için en güzeli, yaşanmış kadın hikayelerini de konu alan kitaplar olması. En beğendiğim kitabı "Nefes Nefese" idi. Adı gibi nefes nefese okuduğum bir kitaptı. Hayat diğerleri gibi güzel ve etkileyici bir kitap. Aslında İki kitap biri HAYAT, diğeri HÜZÜN. İlkini bitirip ikincisini yarıladım. Kendi hayat hikayesi. "Hayat Dürbünümde Kırk Sene 1941-1964" yılları arası geçiyor. 23 yaşına kadar yaşadığı acı tatlı herşey ve koşulsuz, sorgusuz hep yanında olan bir baba. Güzel bir çocukluk, büyüdükçe hayata karşı olan duruşu, hataları, yanlışları, doğruları, eğrileri... 23 Yaşında iki çocuklu dul bir bayanın hayat mücadelesi... Biraz daha yazarsam, dilim durmayacak anlatmaya kalkışacağım. En iyisi mi banakalırsa siz kendiniz okuyun. Bir çırpıda, sular seller gibi okunacak bir kitap.

6 yorum:

cafenoHut dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın. Şimdi iş gücü bırakıp kitapçıya gidesim geldi:)

jewel dedi ki...

Ben de Ayşe Kulin hayranıyım, bütün kitaplarını okudum, bu son iki kitabını da görür görmez aldım. Ama biraz hayal kırıklığına uğradım bu sefer, biyografik kitapları çok başarılı ama otobiyografi biraz daha zormuş sanırım. Ailesi, arkadaşları, tanıdıklarını bir bir sayarken isimlerin arasında kayboldum.. henüz kitabın ortasındayım, sadece Ayşe Kulin olduğu için bitirmeye çalışıyorum, belki ikinci kitap daha sürükleyicidir diye umuyorum...

Aycan dedi ki...

Valla canım bu kitabı okumak istedi şimdi.Bilgilendirme için tşkler canım.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Ayşe Kulin kitaplarını ben de çok beğeniyorum. Tanıtım için de ayrıca teşekkür ederim. Okumadığım kitabı kalmışsa okumaya başlasam iyi olacak.
Serap'cım bence lalenin yeşil yaprakları sararana kadar soğanalrı sökme bekle. Yaprakları sararıp kuruyunca kuruları temizleyip soğanları sökersin. Çünkü ilk diktiğim sene benim de öyle olmuştu. Kuruyunca söktüm topladım soğanları. Yani geçen sene lale açmamıştı, bu sene açtı.

sevimlimutfak dedi ki...

Bende Ayşe kuline hayranım. Bütün kitaplarını (son iki kitabıda dahil hepsini okudum) Nefes nefese kitabını nefes almadan okudum diyebilirim. Harika bir yazar.

Unknown dedi ki...

Uzun zamandır kitap okyamıyorum.
Bende çok severim Ayşe Kulin'in kitaplarını..
Ahhh bir zaman bulsam,sıcacık kahveyle kitap okmayı çok özledi.
Sevgiler.