07 Ocak, 2014

KABAK TATLISI



İlk defa yapıyorum. Kızım televizyonda seyretmiş, çok faydalı ve mutlaka yenilmesi gereken bir yiyecekmiş,...istedi yaptım ve "annem rengi çok güzel olmuş gerçekten " dedi. Sevmedi yani. Benim de çok düşkün olmadığım, arada bir yediğim bu tatlı için bir sürü tarif okuduktan sonra annemin yaptığı tariften aklımda kalanlar ile yaklaşık 2 kg kabağa 3 su bardağı şeker ilave ettim. Geceden sabaha kadar bekledim, sabah kalkınca kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirdim. Bence biraz fazla sulanmış ama pişince tadı gayet iyi olmuştu. Evde tüketim olmayınca işe götürdüm ve arkadaşlar pek beğendiler. Banakalırsa evinizde gerçekten seviliyorsa deneyin derim.

3 yorum:

MyTaste dedi ki...

Merhabalar,
Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
Huma S.

Hülya Aydoğan dedi ki...

Çok severim kabak tatlısını. Rengi harika olmuş gerçekten.. Çocuklar pek sevmiyor genelde, benim oğlum da ağzına bile sürmez..

Ellerinize sağlık..

Birsen B. dedi ki...

Evde yiyen tek benim,çok severim.Elinize sağlık.