02 Mayıs, 2014

UN HELVASI

Kandil dündü biliyorum. Sadece gecikmeli de olsa tarifimi koymak istedim. Çok güzel olan bu tarifi ben de bir arkadaşımdan almıştım. Aslında sanıyorum en güzel halini de hep onda yedim. Benim yaptığım aynı tarif olsa da, kendi yaptığımı da severek yesem de, hep arkadaşımın yaptığı en lezzetliydi. Güzel bir tarif, buram buram kokuyor. Banakalırsa deneyin derim. Bu arada geçmiş kandiliniz mübarek olsun.
UN HELVASI (DENİZ)

3 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
1 paket margarin
1 paket dolma fıstığı

Yağ eriyince fıstığı pembeleşinceye kadar kavur sonra unu ekleyip kahverengileşene kadar tekrar kavur. Ayrı kapta hazırladığın soğuk şerbeti tahta kaşıkla karıştırarak kavurduğun una yavaş yavaş dökerek kıvama gelinceye kadar karıştır. Tencerenin kapağını kapatmadan biraz toz şeker serp. Kapağı kapalı 5 dakika beklet. 

5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

aysegul sağduyu dedi ki...

Bloğunuzda paylaştıklarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.igorganizasyon.com

Hatice dedi ki...

un helvasını çok severim, nefis görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler...

Meliha Çalışkan dedi ki...

O kavrulurken ki kokusu beni mest eder un helvasının:)
Nefiss görünüyor,ellerine sağlık canım:)
Ayrıca takip listenden silip yeni site linkimle tekrar eklersen sevinirim.
Sevgiler:)

LeylaK dedi ki...

Oooo daha dün akşam hüplettim kaç kaşık :) Ellerine sağlık.